Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Två personer som orienterar i skogen

Mountainbikeorientering på NIU

Sedan hösten 2020 bedriver Lugnet- och Kristinegymnasiet en nationell idrottsutbildning i orientering. Vi har 24 elever totalt och tar in 8 nya varje år.

Från och med ht 2023 startar NIU mountainbikeorientering (MTBO) hos oss i Falun. Vi tar in 4 elever per år och har plats för totalt 12 MTBO-elever.

Ansökningsperioden för läsåret 2023/2024 är öppen 1-30/11 2023.

Ansökningssida, Svenska orienteringsförbundet Länk till annan webbplats.

Programmets upplägg

Varje vecka har vi tre träningar och en teorilektion på skoltid. Samarbete med Dalaklubbar låter oss träna MTBO på kartor av olika slag. Vi har även tillgång till de fräscha kartorna från MTBO VM 2022 precis utanför dörren där det finns vissa tillfällen att träna med landslagsåkare. 

På Lugnet har vi möjlighet att träna på MTB spårsystem i toppklass av olika svårighetsgrad från lätt till världsnivå. Skidspår och rullskidbana finns också i nära anslutning till skolan. 

Skolan erbjuder i mån av plats boende i korridorsrum eller egen/delad lägenhet till inflyttade elever, där elever som har längst till sin hemort erbjuds boende först.

Öppet hus och testlektion

Måndag den 16 oktober, dagen efter Daladubbeln, klockan 08:00-12:00 är du som ska söka till gymnasiet inför läsår 2023/2024 välkommen på vårt öppet hus. Du får delta på vår mountainbike-orienteringsträning tillsammans med nuvarande elever och därefter går vi en rundvandring på Lugnet. Ni får information om MTBOGY Falun och ges tid att ställa frågor till oss tränare och elever.

Samling kl 07:50 i Sporthallens huvudentré: https://goo.gl/maps/RP8adc8Lm2ASnawRA Länk till annan webbplats.

Mer detaljerad info kommer på mail efter att du anmält dig.

Anmälan görs via mail till andrei.lamov@falun.se

Ange namn och klubb.

Specialidrottslärare

Andrei Lamov är en legitimerad lärare i ämnet specialidrott, samt i idrott och hälsa. Han har flera års arbetserfarenhet som tränare på RIG och NIU inom orientering, skidorientering och längdskidåkning. Han är också en meriterad skidorienterare på internationell och nationell nivå.

Tränar och tävlar för Stora Tuna OK och IFK Mora OK.

Kontakt

För att komma i kontakt med oss:

Telefon 0706047405

e-post andrei.lamov@falun.se

Följ på instagram @mtbo_falugy Länk till annan webbplats.

Programkombinationer

De program som kan kombineras med orientering är:

Barn- och fritidsprogrammet
Bygg- och anläggningsprogrammet
Ekonomiprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet
Teknikprogrammet

Sidan uppdaterad 2023-09-14