Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En kille som tränar innebandy

Innebandy på NIU

Falu kommun fick 2017 återigen klartecken från Skolverket och Svenska innebandyförbundet (SIBF) att få starta en nationell idrottsutbildning inom innebandy. Vi har sedan starten 2011 varje år utvecklat vår nationella idrottsutbildning och erbjuder idag en fantastisk miljö för individuell utveckling för dig som innebandyspelare. Kristinegymnasiet och Lugnetgymnasiet kommer att erbjuda NIU innebandy inom sex nationella program. Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet.

Tempo och kvalitet

Vi genomför våra träningar i Guide Arena på Lugnet som är IBF Faluns hemmaplan. Utifrån dina egna mål och förutsättningar hjälper vi dig att utvecklas så långt det bara går. Du får vidareutveckla din spetskompetens men blir också mer allsidig som spelare. Våra elever tycker att det är kul och inspirerande att träna med kamrater som älskar innebandy. Alla bidrar med högt tempo och kvalitet på träning.

Vi tränar mycket med boll och har goda möjligheter att nöta detaljer. Du får mycket träningstid, ofta i mindre grupper, och behöver inte fokusera på helgens match eller ditt lags tabellplacering. Vi arbetar ofta med matchsituationer, vilket hjälper dig att fatta bättre beslut i tävlingssammanhang. Ibland delar vi våra träningsgrupper för att du ska få öva på specifika moment för din position i klubblaget.

Informationsblad om Idrottsutbildningar Pdf, 1.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Specialidrottslärare

Vår instruktör Camilla Granelid valde att satsa helhjärtat på innebandy när hon blev uttagen till landslaget 1995. Hon spelade i landslagströjan i tio år och blev världsmästare flera gånger.

2003 valdes Camilla Granelid till Årets spelare i Sverige. Hon är utbildad idrottslärare och har genomgått Svenska innebandyförbundets tränarutbildningar. Hon har varit huvudansvarig tränare i IBF Faluns damlag under ett antal år och idag är hon Förbundskapten för det svenska U19-damlandslaget. Ibland föreläser hon om ungdomsidrott och ledarskap för förbundets räkning.

Jacob Lundmark var med att starta Riksidrottsgymnasiet för innebandy i Umeå och har idrottsvetenskaplig universitetsutbildning i organisation och ledarskap. Som spelare har han tagit U19 VM-silver för Sverige. Under åren har Jacob Lundmark tillhört olika SSL-klubbar. Med IBF Falun vann han två SM-guld och ett Championscup-guld.

Innebandyföreningar

I Falun finns elitföreningen IBF Falun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och ungdomsföreningen IBF Falun Utveckling. Det är stabila och anrika föreningar som satsar långsiktigt på sin ungdoms­verksamhet Länk till annan webbplats. och har lag i många serier för både herrar och damer.

De elever som går hos oss idag representerar föreningar i Borlänge, Falun, Gävle och Hedemora så det finns många utvecklande miljöer i när­området och vi har bra samarbete och dialog med alla klubbtränare.

Mer information

Läs Svenska innebandyförbundets text Länk till annan webbplats. om föreningsövergångar.

Kontakt

För att komma i kontakt med oss, ring eller e-posta till:

Sidan uppdaterad 2023-09-25