Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre tjejer som står tillsammans

Ekonomiprogrammet (EK)

Ekonomiprogrammet är en bred utbildning som förbereder dig både för studier på högskola och universitet. Utbildningen utvecklar dina kunskaper i samhälls­ekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik.

Du får lära dig om vilken roll företag spelar för samhällsutvecklingen i din närhet och i världen. Utbildningen ger även kunskaper om villkor för hållbar utveckling. Vi belyser det juridiska och moraliska ansvar som företagande kräver. Du får därmed goda insikter i hur ekonomi och lagstiftning påverkar våra liv.

Dags för gymnasieval

På varje programsida finner du information och filmer som presenterar programmet. Vill du ha fördjupad information om programmets kurser, poäng och om Kristinegymnasiet, kontakta;

Studie och yrkesvägledaren eller ansvarig för programmet som du finner längst ner på denna sida.

Programpresentation

Inriktningar

Kristinegymnasiet erbjuder inriktningarna ekonomi och juridik. Oavsett val av inriktning finns möjlighet att prova på Ung Företagsamhet (UF). Det är en chans att starta och driva ett företag under gymnasietiden.

Ekonomi

Inriktningen ekonomi ger dig till exempel fördjupad kunskap om redovisning, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Du får färdigheter i att starta och driva företag. I inriktningen ingår föreläsningar av branschexperter och studiebesök på olika företag.

Juridik

Inriktningen juridik ger dig fördjupad kunskap om lagar, rättegångar, brott och straff, avtal, arbetsrätt och konsumentskydd. Du får veta mer om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Inriktningen utvecklar din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Vi gör studiebesök och bjuder in föreläsare som är relevanta för ämnesområdet.

Mer information

Informationsblad om ekonomiprogrammet 23/24. Pdf, 456.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa om vad Skolverket skriver om ekonomiprogrammet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyfiken på programmet?

Om du vill veta mer, kontakta Maria Celin på e-post maria.celin@falun.se.

Sidan uppdaterad 2024-01-15