Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Två elever på hotell- och turismprogrammet tittar på en karta

Hotell- och turismprogrammet (HT)

Hotell- och turismprogrammet är utbildningen för dig som drömmer om att kunna ha hela världen som din arbetsplats och efter studenten har du stora möjligheter att få jobb eller gå vidare mot högskolestudier. På programmet får du vara med om att arrangera spännande aktiviteter och upplevelser inom turism. Du lär dig att planera och sälja resor till olika gäster samt att ta hand om dem genom olika övningar.

Under våren 2022 hade ett antal elever förmånen att genomföra sin arbetsplatsförlagda lärande (APL ) i Glasgow där skolan hade ett Erasmusutbyte.


Programpresentation

Arbetsplatsförlagt lärande

Under dina tre år på Kristinegymnasiet och HT har du minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL, på företag inom branschen. Falun är ett populärt besöksmål med många evenemang året om. Sedan flera år tillbaka har HT ett nära samarbete med den lokala hotell- och turismnäringen. Det betyder att du som elev ofta får chans att prova på hur det är att arbeta praktiskt, till exempel med mässor, guidningar, konserter, tävlingar och andra arrangemang.

På HT gör vi om möjlighet finns studieresor och studiebesök, både inom Sverige och utomlands.

Ung Företagsamhet (UF)

Hotell- och turismbranschen består av många egenföretagare. Inom kursen Entreprenörskap har du möjlighet att få starta ett UF-företag under din gymnasietid.

Efter examen, Högskolebehörighet

Efter examen kan du till exempel arbeta som reseledare, guide, aktivitetsvärd, receptionist, eventarrangör och turisminformatör. För att få högskolebehörighet är det viktigt att veta vilka kursval du ska göra, i dessa frågor hjälper vår studie- och yrkesvägledare till.

Mer information

Informationsblad för hotell- och turismprogrammet 23/24. Pdf, 599.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa om vad Skolverket skriver om hotell- och turismprogrammet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyfiken på programmet?

Om du vill veta mer, kontakta lärare Kicki Tjernström på e-post; christina.tjernstrom@falun.se

Sidan uppdaterad 2024-01-15