Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Elever på frisörutbildning i frisörlokal.

Hantverksprogrammet (HVFRI)

Hantverksprogrammet på Kristinegymnasiet erbjuder inriktningen frisör.

Frisörutbildningen passar dig som vill ha ett kreativt yrke där du arbetar med människor. Du får lära dig grunderna i klippning, färgning, permanent och styling. Hos oss får du också lära dig stil och form, långhårsuppsättning, brudklädsel, löshår, makeup och mycket annat. Du har möjlighet att gå på kurser och visningar som innehåller de senaste frisyrtrenderna.

Dags för gymnasieval

På varje programsida finner du information och filmer som presenterar programmet. Vill du ha fördjupad information om programmets kurser, poäng och om Kristinegymnasiet, kontakta;

Studie och yrkesvägledaren eller ansvarig för programmet som du finner längst ner på denna sida.

Programpresentation

Egen frisörsalong

Skolan har en egen frisörsalong som heter Elevklippet. Här tar vi emot kunder för olika behandlingar. Du får därmed träna praktiskt på kundverksamhet, försäljning och service i skolan.

Praktik

En del av utbildningen sker i form av praktiskt arbete ute på olika frisersalonger. Det finns möjlighet att söka stipendium för att kunna göra din praktik utomlands.

Ung Företagsamhet (UF)

Entreprenörskap är en viktig del av utbildningen och du kommer att kunna driva ett så kallat UF-företag hos oss. Genom dina individuella val skapar du din egen utbildningsprofil samtidigt som du kan skaffa dig grundläggande högskolebehörighet.

Efter examen

Om du utbildar dig till frisör kan du bli egen företagare eller anställd på en frisersalong. Efter gymnasiet går det att komplettera frisöryrket genom utbildning till makeupartist eller stylist.

Det finns möjlighet att ta gesäll- och mästarbrev Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. inom frisöryrket, men då krävs mer praktiktid och att ett särskilt prov görs.

Mer information

Programblad för HV Frisör 23/24. Pdf, 1 MB, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa om vad Skolverket skriver om hantverksprogrammet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyfiken på programmet?

Vill du veta mer, kontakta studievägledare Johanna Bäcklund på telefonnummer 023-82267 eller e-post johanna.backlund@falun.se

Sidan uppdaterad 2023-10-02