Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Linnés bröllopsstuga.

Linnés bröllopsstuga

På bergsmansgården Sveden, längs väg 850 mellan Falun och Sundborn, ligger bröllopsstugan där Carl von Linné och Sara Lisa Moraea höll sin bröllopsfest efter vigseln 1739.

I den tidstypiska trädgården kan du beskåda vackra blommor, nyttiga läkeväxter och ett grönt skafferi. Sara Lisa var född och uppvuxen på gården som var en bergsmansgård och ägdes av Johan Moraeus och Lisa Hansdotter. Fadern var verksam som läkare vid Falu Gruva.

Öppettider 2023

14 juni till 27 augusti, onsdag - söndag klockan 10.00-17.00. Stängt midsommarafton och midsommardagen.

Fri entré. Enklare servering med hembakt bröd. Serveringen är öppen onsdag - söndag till och med 20 augusti klockan 10.00-17.00.

Trädgården bakom bröllopsstugan är alltid öppen för besökare och det kostar inget att ta en titt och koppla av bland blommor och fruktträd.

För guidning av grupper eller visning övrig tid på året, kontakta världsarvssamordnare Christina Staberg på telefonnummer 023-821 62, eller via epost christina.staberg@falun.se.

EVENEMANG 24 AUGUSTI 2023 KL. 18.00: TRÄDGÅRDENS APOTEK

FULLBOKAT!

Marie-Louise Eklöf föreläser om hur och på vilket sätt växterna i din trädgård kan bidra till en bättre hälsa. Få tips på hur du kan göra te mot hosta av timjan, lugnande olja med lavendel och matsmältningsstödjande tinkturer av bittra trädgårdsväxter. Vi gör en kort vandring då vi strosar i den vackra trädgården som hör till Linnés bröllopsstuga, doftar och kanske smakar på vissa örter så att du lättare kan känna igen och komma ihåg dem.

Begränsat antal platser! Föranmälan: info@varldsarvetfalun.se.

Sidan uppdaterad 2023-08-20