Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Två män som står och tittar i böcker på biblioteket

Biblioteken i Falun

Falun är en del av Dalabiblioteken

Dalabiblioteken är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Dalarnas 15 kommuner. Under våren 2023 kommer samtliga folkbibliotek att bli en del av det samarbetet.
Falun var först ut med att byta till gemensamt bibliotekssystem och webbplats i slutet av januari 2023.

Låna och lämna böcker i hela Dalarna

Genom Dalabiblioteken kommer du att kunna låna och reservera böcker och andra medier från hela Dalarna på ett och samma bibliotekskort.
Du kommer att kunna söka i vårt stora utbud av medier på den nya webbplatsen dalabiblioteken.se. Där kan du också få tips på läsning och aktuella program på alla biblioteken. Varje bibliotek i samarbetet kommer att ha sina egna sidor på dalabiblioteken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där kan du hitta information om just det bibliotek du vill besöka.

Bibliotekskort och låntagaravtal

För att få tillgång till alla böcker, medier och tjänster i Dalabiblioteken behöver du godkänna ett låntagaravtal där du:

  • ger ditt samtycke till att vi registrerar dina personuppgifter i Dalabibliotekens gemensamma system.
  • godkänner våra låneregler och håller dig informerad om förändringar av dessa.
  • väljer om du vill ange e-postadress och/eller mobiltelefonnummer. Om du väljer att ange uppgifterna samtycker du till att vi kontaktar dig genom dessa kanaler för att diskutera frågor kring dina lån och reservationer. I annat fall skickas alla meddelanden med brev.

Du kan underteckna låntagaravtalet digitalt via dalabiblioteken.se. Du kan också få hjälp på stadsbiblioteket eller kommundelsbiblioteken.

Det är aldrig långt till ditt bibliotek. Där kan du låna, läsa och leka, studera, släktforska, umgås eller vila en stund.

I centrala Falun ligger Stadsbiblioteket. Kommundelsbibliotek finns i Vika, Svärdsjö och Bjursås. Bokbussen besöker kommunens alla förskolor. Den kör också till Sågmyra, Grycksbo, Sundborn och Enviken och står uppställd en eftermiddag i veckan på varje ort med uppehåll under sommaren.

Närmast av alla är ändå E-biblioteket som du kan ha i fickan genom din mobil eller hemma på datorn.

Sidan uppdaterad 2023-05-24