Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bild föreställande cyklande ungdomar på väg mot stan, man ser kristine kyrka i bakgrunden

Fritid för unga

I Falun har du som ung friheten att själv bestämma vad du vill göra på din fritid. Fritidsledarna på Fritid för unga finns för att stötta, hjälpa och inspirera dig till att göra, hänga, umgås, testa eller bara vara i en trygg och trivsam miljö.

För dig som är 13-18 år!

Fritid för unga utgår ifrån vad du som ung vill göra på din fritid. Upptäcka nya intressen, träffa nya människor, hänga med kompisar, genomföra idéer eller bara vara. Du får välja.

Med stöd och hjälp från oss kan du starta projekt, få tillgång till lokaler för olika typer av aktiviteter, skapa turneringar, göra evenemang, dra igång workshops, producera musik, skapa film, eller något helt annat. Vi kan tipsa om kontakter, erbjuda lokaler, ge ekonomiskt stöd eller tipsa om vart du kan söka pengar, komma med pepp och ge förslag på vad som kan vara bra att tänka på.

Fritid för unga har fokusmålgrupp 13-18 år och vi rör oss över hela kommunen. Våra häng och aktiviteter kan även rikta sig till både yngre och äldre målgrupper om det passar och att utrymme finns. Håll koll på vårt Instagramkonto och Bästa lovet.

Hör av dig!

Kanske tänker du nu: Men jag har ju ingen färdig idé, eller: Jag har ingen aning om vad jag vill göra, men jag vill ju ha någonstans att vara och jag vill ju ha något att göra! Perfekt! Börja följ oss på instagram så kan du se vad vi gör ikväll och vart vi håller till den här veckan. Länk finns lite längre ner på sidan.

Tanken är inte att du som ung ska göra eller komma på allting helt själv. Skicka iväg ett DM / mail och skriv hej eller så kommer du bara som du är bara, så tar vi det därifrån!

Har du en idé?

Har du redan nu idéer på vad du vill göra? Eller ser du andra behov för en rolig fritid i Falun? Åsikter? Kritik? Tips?

Tveka inte, skicka dina idéer och frågor till fritidforunga@falun.se.

Våra lokaler

Vi har vår bas i Kulturhuset Tio14 och lokalen Studio som ligger vid huvudentrén. Men vi är även mobila och lyssnar av vart det finns intresse att skapa olika typer av mötesplatser, både tillfälliga och mer fasta över en längre tid. Vill du vara på landsbygd, i centrum, vid en badstrand eller någon annanstans? Inga problem.

Det finns lokaler för alla typer av verksamheter, vilket ger oss goda möjligheter att se till att det du vill göra också går att genomföra.

Spamskydd * (obligatorisk)
Sidan uppdaterad 2023-06-28