Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Ett barn med en nalle

Öppna förskolan, Elsborg

Välkommen Du som har barn mellan 0-6 år! Generösa öppettider, stora härliga lokaler, utbildade pedagoger och ett trevligt café. Vi vill vara en plats för lust, glädje och nyfikenhet. Ni kan komma och gå när som helst under våra öppettider.

Måndag
8.30-11.30
Barn 0-6 år
13.00-15.30 Barn 0-6 mån.

Tisdag
8.30-11.30     Föräldrastöd*
riktat till er som tillhör Elsborgs/Britsarvets BVC/MVC.
För barn 0-8 mån.

Onsdag
8.30-11.30
    Barn 0-18 mån.
13.00-15.30  Barn 0-6 mån

Torsdag
8.30-11.30    Språkcafé för föräldralediga mammor med annat modersmål                     svenska. SFI undervisning mellan 09.30.-11.30
13.00-15.30   Föräldrastöd* riktat till dig som tillhör Elsborgs/Britsarvets BVC/MVC

Fredag
8.30-11.30 Barn 0-6 år
13.00-15.30 Barn 0-18 mån.

* Innehåll och tider,se separat "tavla"/affisch.

Om öppna förskolan

Öppna förskolans verksamhet vilar på demokratins grund och utformas i överensstämmelse med rättigheterna son regleras i FN:s barnkonvention.

På öppna förskolan arbetar två förskollärare. Hit kan du komma utan att boka tid för att delta i aktiviteter, leka, skapa , sjunga, ha rytmik och lyssna till sagor.
Vi vill bidra till en god hälsa och utveckling hos barn och vuxna som besöker oss Här kan ni knyta nya kontakter med andra barnfamiljer. Om du som förälder har specifika önskemål eller behov, kan vi förmedla det till andra verksamheter inom Familjecentralen. Vi har tystnadsplikt.

Det här erbjuder vi

Spädbarnsmassage

Du som har ditt barn listat på Norslunds eller Tiskens vårdcentral har möjlighet att gå spädbarnsmassagekurser hos oss. Kurserna är ett exempel på samverkan mellan öppna förskolan och BVC. På stora anslagstavlan finns uppgifter om när nästa kurs startar. Du anmäler dig på öppna förskolan eller hos din BVC sköterska. Kursstart meddelas också på startsidan under nyheter samt på vår Facebook sida (Falu kommun öppna förskolor).Tider och datum se separat affisch/"tavla"

HLR

Du som är listad på Elsborg har möjlighet att gå HLR kurs för barn. Kurserna är en samverkan mellan öppna förskolan och BVC. Kursstart annonseras på vår anslagstavla, på startsidan under nyheter samt på vår Facebook sida (Falu kommuns öppna förskolor)

Café

I vårt café kan du köpa smörgås, frukt, kaffe/te till självkostnadspris. Du kan också ta med eget fika. Behöver du värma mat finns det mikro i vårt café.

Personal

Vi är två förskollärare som jobbar på Elsborgs öppna förskola. Vill du nå oss gör du det genom att ringa 023-86804 eller maila elsborgsoppnaforskola@falun.
Följ oss gärna på vår facebooksida, Falu kommuns öppna förskolor.

Välkomna!

Sidan uppdaterad 2019-08-28