Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kulturskolan

Välkommen till oss!

På Kulturskolan kan du spela fiol, gitarr, trombon eller något annat spännande instrument. Du kan också sjunga i kör, dansa, spela teater och hålla på med konst och slöjd. Den största delen av vår verksamhet finns i Kulturhuset tio14 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Riktlinjer ht-21

Kulturskolan följer Folkhälsomyndighetens och region Dalarnas råd och rekommendationer när det gäller att motverka smittspridning.

Vi har tagit fasta på det som myndigheterna säger; att det extra viktigt för barn och unga att kunna träffa andra och ha sociala aktiviteter. Därför behöver föräldrar och vi som ordnar aktiviteter för barn och unga göra det möjligt att hålla avstånd, att stanna hemma vid symtom och att undvika stora samlingar. Att tvätta händerna ofta och noggrant eller använda handdesinfektion är också viktigt fortsättningsvis.

Tänk på att:

  • Hålla avstånd när ni vistas inomhus. Lokalens storlek bestämmer hur många personer som kan vistas där och man ska kunna hålla ett avstånd på minst 1 meter.
  • Använda de tvättmöjligheter och den handsprit som finns tillgänglig.
  • Om möjligt låt ditt barn gå till sin aktivitet utan vuxens sällskap. Viss verksamhet kan ta emot medföljande vuxna om lokalens storlek tillåter det.
  • Stanna hemma vid minsta symptom. Är barnet hemma från skolan så bör barnet även stanna hemma från aktiviteten på Kulturskolan.
  • Digital lektion istället för fysisk? Prata med läraren.

Region Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyhet!

Flöjtlek för elever i åk 1.

Nu startar vi upp Flöjtlek som vänder sig till dig i årskurs 1! Vi gläntar på dörren till musikens värld och på ett lekfullt och roligt sätt får du prova på tvärflöjt i mindre grupp.

Tid: Måndagar 17.15-18.00 (start måndag 20:e september)

Flöjtpedagog: Christine Amcoff

Ange Flöjtlek i anmälan

Småslöjd

Nu finns möjlighet att prova på slöjd för barn 4-6 år under hösten! Det förutsätter en medföljande förälder, även småsyskon får följa med. Vi arbetar bland annat med ull, garn, halm och vass. Verksamheten är gratis.

Fyra tillfällen på fredagar, fyra olika gruppen med max 5 barn i varje grupp. Slöjdpedagog: Ingrid Viklund

Kurs 1 fredagar 09.00-10.00 veckorna 40-43

Kurs 2 fredagar 10.30-11.30 veckorna 40-43

Kurs 3 fredagar 09.00-10.00 veckorna 45-48

Kurs 4 fredagar 10.30-11.30 veckorna 45-48

Grupperna i höst är fulla, men det kan bli fortsättning i vår.

Övrig verksamhet

Kulturskolan på turné - ett Kulturrådsfinansierat projekt

Kulturskolans pedagoger besöker vissa av kommunens skolor i gratisprojektet Kulturfabriken och Prova-på!

Prova på blås

Kulturskolans blåslärare har besökt några av kommunen skolor och eleverna i åk 2 har fått en inbjudan att prova olika blåsinstrument. De som väljer att spela ett blåsinstrument får spela tillsammans i en grupp från och med vecka 45. Kursen är gratis och fortsätter även under vårterminen 2022.

Kulturfabriken, årskurs F-1

Prova på att spela rytminstrument, sjunga, dansa och leka tillsammans med Kulturskolans lärare Anna-Maria och Emilia.

Prova på flöjt och fiol åk 3

Prova på att spela flöjt med Christine och fiol med Pelle. Vi gläntar på dörren till musikens värld och har roligt ihop! Instrument lånar du av oss.

Du får information om när Kulturfabriken kommer att besöka din skola, via skolans veckobrev. Det är ett begränsat antal platser i grupperna. Du anmäler dig då här på webben.

I anmälan: Välj aktivitet utifrån barnets ålder.

Verksamhet för yngre barn

Vi erbjuder verksamhet för de yngsta vilket inkluderar Sagolek (pausas under ht-21), Babysång, Färg- och formlek och Småslöjd (se ovan). Dessa aktiviteter är för familjer med små barn på dagtid. Verksamheten är gratis men eftersom det är begränsat antal platser vill vi att du anmäler dig vid varje tillfälle senast kl 12.00 dagen innan din aktivitetet via kulturskolan@falun.se

Verksamhet i grundskolan

Vi har projekt i grundskolan där våra lärare erbjuder bland annat konstvisningar och dramapedagogik. Vi besöker även skolorna med våra Kulturteam där vi använder de estetiska ämnenas olika inriktningar och uttryck, i syfte att stärka gruppen och främja språket.

Musikteori

Vi erbjuder gratis undervisning i musikteori!

Undervisningsform och avgifter

Undervisningsform

Undervisningen sker antingen som enskild lektion eller i grupp och kostar lite olika beroende på det. Vill du spela tillsammans med andra har vi många olika ensembler och grupper som träffas varje vecka under terminen.

Undervisning på skoltid

Undervisning under skoltid kommer att erbjudas i dialog med rektor, lärare och föräldrar. Våra lärare åker till grundskolor där de har tre och fler elever i första hand.

Avgifter

Läsa om kostnader under sidan Avgifter.

Läsårstider

Kulturskolan följer grundskolans läsårstider, även när det gäller studiedagar och lov.

Fem tjejer dansar och hoppar upp i luften

Kö till ämneskurser

Några av våra verksamheter har en viss väntetid för att en plats ska bli ledig. Läs mer om dessa på sidan Kulturskolans kö.

Anmälan och uppsägning av plats

Anmälan

Anmälan till Kulturskolan

Uppsägning av plats

Uppsägning av plats Öppnas i nytt fönster.

Hur vet jag om jag fått en plats?

​Om du får en plats på Kulturskolan kommer någon av våra lärare höra av sig till dig i början på terminen. Ibland kan det också bli en plats ledig under terminen, även då hör vi av oss till dig. När du har fått en plats hos oss får du prova en gång utan kostnad, sedan gäller full terminsavgift.

Kontakt

Kontakta gärna oss via kommunens kontaktcenter, telefonnummer 023-830 00 eller e-post kontaktcenter@falun.se.

Sidan uppdaterad 2021-11-15