Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Hur skapar vi en hållbar framtid i Falun?

I måndags öppnade en mötesplats i Stadsbiblioteket med fokus på en hållbar framtid i Falun. Utgångspunkten är de Globala målen som FN beslutat om. Här ska du kunna ta del av hur kommunen och organisationer jobbar för en hållbar utveckling och demokrati och det finns möjlighet att framföra dina åsikter.

- Falu kommun sökte och fick, som en av ett fåtal kommuner, bidrag från Sida för satsningen på en mötesplats där vi och kommuninvånarna pratar med varandra om våra verksamheter, de Globala målen och demokrati, förklarar demokrativägledare Gittan Matsson.

Varje vecka har en kommunal verksamhet eller förening ansvar för mötesplatsen i Stadsbiblioteket och ska även besöka ett filialbibliotek. Representanter finns på plats i minst en timme under veckan för att berätta vad man gör och beskriva hur man jobbar för de Globala målen och demokrati i Falun.

- Som demokrativägledare glädjs jag åt platser där vi kan framföra, dela och få nya åsikter. Möten mellan människor är så viktiga, säger Gittan Matsson.

- Det finns uppenbart ett stort intresse att få använda sig av mötesplatsen, att få möjlighet att möta Faluborna. Den blev snabbt fullbokad fram till jul, säger Gittan Matsson.

Under den inledande veckan har demokrativägledarna visat upp sin verksamhet och från och med måndag 21 oktober kl 17 är det Falu FN-förening som finns på plats samt på biblioteket i Vika. Kommande veckor står Biblioteken i Falun med temat "Ung i Falun idag" och Centralarkivet med temat "Falun då och nu" på tur att inta mötesplatsen i Stadsbiblioteket samt biblioteken i Hosjö och Svärdsjö.

Program för mötesplats Demokraticentrum & Agenda 2030* Word, 2.6 MB, öppnas i nytt fönster.

* Agenda 2030 är en handlingsplan för förändring mot ett hållbart samhälle som antogs av världens länder 2015 och innehåller de 17 Globala målen för hållbar utveckling. Målen ska vara uppnådda till år 2030.

Sidan uppdaterad 2019-10-18