Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på Helena i mörk jacka. Hon står bredvid en gran framför rådhustrappan.

Helena Lindström är ny ordförande i socialnämnden

Helena är ny ordförande i socialnämnden

Helena Lindström (M), 57, är nybliven ordförande i socialnämnden. Hon efterträder partikamraten Anders Lindh, som numera är kommunalråd.

– Jag tycker det känns bra att ha fått förtroendet att leda socialnämnden. Det är en viktig nämnd, som är ett sista skyddsnät för de svagaste som behöver hjälp av samhället, säger Helena Lindström, som även tar över ordförandeskapet i ATL-nämnden.

Hon har varit aktiv inom Falupolitiken sedan 1999. Först inom Falupartiet men sedan i Moderaterna.

Ser man tillbaka på de politiska uppdrag hon haft tidigare, så var hon tidigare förste vice ordförande i dåvarande skolnämnden i början på 2000-talet. Hon har även varit ordförande i landsbygdsgruppen och ledamot av kommunfullmäktige.

I socialnämnden har hon suttit med som ledamot sedan 2016.

Jobbar i Borlänge som biståndshandläggare

Civilt arbetar hon som biståndshandläggare i Borlänge kommun.

– Jag har också arbetat som kock och några år arbetade jag också inom kriminalvården i Örebro, både på anstalt och i häkte, säger Helena Lindström.

Men nu har hon alltså tagit över som ordförande för socialnämnden i Falu kommun. En post som brukar innebära en stor arbetsbörda.

– Jag ser det inte så utan mer som att det verkar vara min livsuppgift att försöka hjälpa människor. Jag har i mitt yrkesliv mestadels arbetat med människor på olika sätt, säger Helena Lindström.

Vad ser du för utmaningar?

– Nämndens ekonomi är en stor utmaning, alla vet att nämnden dragits med stora underskott. Men det är också ett mått på hur samhället mår i stort. Det är många människor som behöver hjälp. I den bästa av världar skulle ingen behöva någon hjälp, men så ser det tyvärr inte ut.

Sidan uppdaterad 2021-12-13