Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Porträttbild på Roza

Roza Güclü Hedin blir styrelseordförande i det nya skid-VM-bolaget.

Roza blir ordförande i nya VM-bolaget

Roza Güclü Hedin blir styrelseordförande i bolaget Skid-VM i Falun 2027 AB. Ett bolag som ägs av Falu kommun tillsammans med Svenska skidförbundet och föreningen Svenska skidspelen.

– Jag är oerhört positiv och spänd på detta uppdrag. Självklart är jag väldigt glad över att ha fått förtroendet att leda styrelsen med målet att tillsammans jobba och genomföra ett viktigt arrangemang. Jag ser verkligen fram emot detta, säger Roza Güclü Hedin, tidigare socialdemokratisk riksdagsledamot, men som nu är näringspolitisk chef för Mellansvenska Handelskammaren, och fortsätter:

– Att jag fått förtroendet tror jag handlar om mina personliga egenskaper och erfarenheter från mitt tidigare politiska liv. Ett sådant här stort och viktigt åtagande kräver att man kan förena samhället, politik, förening och styrelse, vilket är utmanande men inte omöjligt. Jag har erfarenheter av att leda styrelser, att förena olika åsikter och få alla att jobba framåt tillsammans. Jag tror det kommer att gå bra!

Inför skid-VM 2027 i Falun har Falu kommun tillsammans med Svenska skidförbundet och föreningen Svenska skidspelen bildat bolaget Skid-VM i Falun 2027 AB. Bolaget ska planera och genomföra mästerskapet.

Svenska skidförbundet och Falu kommun äger 45 procent vardera av bolaget och Svenska skidspelen äger övriga 10 procent.

Två ledamöter från kommunen

Falu kommun har utsett två ledamöter till bolagsstyrelsen, vilka formellt valdes vid kommunfullmäktiges sista sammanträde innan sommaruppehållet. Roza Güclü Hedin valdes där till ordförandeposten och oppositionsrådet Susanne Martinsson (C) till ledamot.

– Det här kommer att bli bra och roligt, jag ser fram emot att leverera en folkfest och ett riktigt bra VM, säger Roza Güclü Hedin.

En av de första uppgifterna för den nya styrelsen och dess ordförande blir initialt att anställa en vd för VM-bolaget.

– Jag kommer sedermera leda styrelsen, hantera de frågor och uppgifter som vi kommer att ställas inför under planeringsfasen och fram till genomförandet 2027. Jag kommer att kontinuerligt ha kontakt med vd, styrelse och stötta upp. Min främsta uppgift är att säkerställa att styrelsen i sin roll bidrar till att följa ägardirektiven, målen och säkerställer att arrangemanget går med lönsamhet, säger Roza Güclü Hedin.

Sidan uppdaterad 2023-06-30