Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Ritad bild av en idrottshall som den skulle kunna se ut. Ljusbrun byggnad och några personer som går på en gångväg framför.

Skiss av idrottshall vid Tiskgränd, Falugruppen arkitekter

Detaljplaner beslutade för idrottshallar vid Tiskgränd och i Sundborn

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden antog den 21 augusti detaljplanerna för idrottshallen vid Tiskgränd och idrottshallen i Sundborn.

Utbyggnad av idrottshallen i Sundborn

Detaljplanen för idrottshallen i Sundborn antogs enhälligt i nämnden utan diskussion.

Syftet med detaljplanen i Sundborn är att göra det möjligt att bygga ut den befintliga
idrottshallen för att ge plats för fler funktioner.

Ny idrottshall vid Tiskgränd

Detaljplanen för idrottshallen vid Tiskgränd antogs också, ingen röstade mot eller reserverade sig. Synpunkter och klagomål har inkommit, som handlar om att hallen kan att störa utsikten för boende i närområdet.

Detaljplanen vid Tiskgränd innebär byggnation av en fullstor idrottshall 20x40 meter med en höjd på upp till 12,5 meter, med utrymme för cirka 200 åskådare.

Idrottshallen som kommer ligga vid sjön Tisken bredvid Södra skolan, ska användas till idrottsundervisning för skolan på vardagar dagtid samt kunna användas av allmänheten och föreningsliv, på kvällar och helger.

Natur- och friluftsprogram

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutade att förvaltningens förslag till natur- och friluftslivsprogram, ska sändas ut på remiss. Programmet kommer därefter upp till kommunfullmäktige för beslut.

Syftet med natur- och friluftslivsprogrammet är att tydliggöra kommunens
mål och ambitioner för naturvårds- och friluftslivsarbetet. Arbetet ska drivas
så att det kan medverka till att de lokala Agenda 2030-målen samt nationella
miljö-, frilufts- och folkhälsomålen kan uppnås.

Vid remissen för natur- och friluftsprogrammet väckte Miljöpartiet ett förslag på annan skrivelse. Det var dock bara Miljöpartiet som yrkade bifall för sitt eget förslag, i övrigt antog resten av nämnden förvaltningens förslag.

Bättre möjligheter att odla i hela Falu kommun

I en motion från Maj Ardesjö (MP), Mats Wiklund (MP) och Karolina Brosché (MP) föreslås att Falu kommun initierar ett projekt för att tillsammans med medborgarna öka odlandet genom odlingsbäddar, odlingslådor eller odlingslotter i bostadsområden i hela kommunen.

Nämnden beslutade att skicka remissvar enligt förvaltningens förslag; där miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen ställer sina kompetenser inom området till förfogande som deltagare i en projektgrupp, i den utsträckning som den ordinarie verksamheten tillåter.

Sidan uppdaterad 2023-08-29