Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Bild över vinterlandskap med Faluån i förgrunden

Gamla Herrgården i vinterskrud.

Falun har riktigt bra framtidsutsikter

Falu kommun är en av kommunerna i Sverige med bäst framtidsutsikter. Det visar en ranking genomförd av data- och analysföretaget Dun & Bradstreet.

– Det är precis detta som jag upplever när jag är ute och träffar vanligt folk, föreningar och företag så jag måste säga; äntligen en undersökning som stämmer överens med det vi får till oss! Det finns en framtidstro och ett driv i Falun och det är därför vi hamnar bland de 21 bästa kommunerna i landet, säger kommunalrådet Liza Lundberg (S).

Företaget Dun & Brandstreet har kommit med en ny ranking av framtidskommuner, som presenteras i tidningen näringslivet. Den visar att 22 av landets 290 kommuner har mycket goda framtidsutsikter. 

En av de 22 kommunerna är Falun som tar sig in på plats 21 på rankingen med ett betygssnitt på 3,75. Rankingen toppas av Nacka (4,67) med Uppsala (4,42) som tvåa och Sundbyberg (4.31) som trea.  

Enda dalakommunen i toppen

Falun är den enda kommunen i Dalarna som slår sig in på listan över kommunerna med mycket goda framtidsutsikter. 

– Det här känns jätteroligt och det är en bekräftelse på att det händer bra saker i Falun, säger kommunalrådet Anders Lindh (M). 

Rankingen av Sveriges kommuner baserar sig på en analys av nio olika kriterier, bland annat befolkningstillväxt, utbildningsnivå, nyföretagande, instegsjobb, branschbalans, leva och bo, jämställdhet och geografi. 

Den sammanlagda analysen ger varje kommun ett betyg på skalan 1-5, där 5 är mycket goda framtidsutsikter. Analysen ger, enligt företaget, insikt i de specifika förutsättningarna för tillväxt i respektive kommun. 

Här kan du läsa mer om framtidsutsikterna för landets kommuner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hela rankingen hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2023-12-19