Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Anna Wickberg iförd blå tröja mot en vägg

Anna Wickberg blir ny IT-chef i Falu kommun.

Anna blir kommunens nya IT-chef

Nu är det klart. Anna Wickberg blir ny IT-chef i Falu kommun. Hon tillträder tjänsten den 1 april.

– Jag är utbildad civilekonom, men har arbetat inom IT i mer än 25 år. Främst som konsult med många företag som samarbetspartners, säger Anna Wickberg.

Hon är född och uppvuxen i Falun och är sedan tre år tillbaka i hemstaden efter många år utomlands.

– Under 21 år bodde jag i Kanada, innan jag valde att återvända hem. Jag trivs bra i Falun och har nu allt fokus på Falu kommun.

Vad fick dig att söka tjänsten som IT-chef i kommunen?

– Jag har förstått att Falu kommun redan har startat en digitaliseringsresa, men att det finns mycket man kan göra inom det området. Jag tycker det är väldigt roligt att arbeta med den typen av frågor, vara med och förändra. Det vi gör ska vara till nytta både för medarbetarna och medborgarna.

– Sedan ligger det också i Falubornas intresse att vi ska spara pengar genom en utvecklad digital verksamhet, säger Anna Wickberg.

Vilket ledarskap står du för?

– Jag tror mycket på det personliga ledarskapet. Alla medarbetare vill inte ha samma sorts ledarskap. Vissa är mer självständiga än andra som vill ha någon som leder dem i arbetet. Sådana hänsyn måste tas. Jag tror mycket att på att vara inlyssnande och kommer ägna de första månaderna att lära känna medarbetarna och organisationen.

– Ser vi till organisationen i stort, så vill jag sätta en riktning dit vi ska. Sedan finns det olika sätt att ta sig dit och det kommer finnas hinder att röja på vägen, säger Anna Wickberg.

Hur ser du på arbetet mot hela kommunen?

– Relationsskapande inom hela kommunen är något jag kommer att arbeta med. Det är viktigt att skapa bra kontakter över gränserna. Dessutom tror jag mycket på samarbete mellan kommunerna, både i Dalarna men även på riksnivå. Min ambition är att lyssna och lära!

Sidan uppdaterad 2024-01-16