Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Tillbringare med vatten häller i glas

Vattenläcka i Bjursås - Vattnet stängs av

Idag, onsdag den 24 januari, på kvällen klockan 22.00 kommer vattnet i stora delar av Bjursås att stängas av på grund av reparation av vattenledning. Vattnet kommer troligen att vara på igen på torsdag morgon, den 25 januari, klockan 06.00.

Vattenläckan har uppstått på en stor huvudvattenledning nedanför Kyrkogården i Bjursås och avstängningen kommer att beröra fastigheter i stora delar av Bjursås från onsdag kväll 24/1 kl 22.00 till torsdag morgon 25/1 kl 06.00.

Vattenavstängningen kan ta längre tid om arbetet blir mer komplicerat än förväntat.

Tappa upp vatten för husbehov

Vänligen tappa upp vatten för husbehov innan avstängningen och var medveten om att vi också kan släppa på vattnet tidigare än aviserat, så se till att kranarna är avstängda när ni går hemifrån.

Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat vatten i ledningarna, missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet. Om vattnet är "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet. För att få bort allt detta kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen/luften försvinner, allt detta är dock helt ofarligt att dricka/förtära.

Läs mer här hos Falu Energi och Vatten, FEV Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan uppdaterad 2024-01-24