Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Bild på brunaktig korv stroganoff som hälls i käl

Strejk avblåst – så jobbar kommunen med matleveranser

Harladsboköket är åter i drift efter tidigare varsel om strejk. Trots att strejken är avblåst kommer det att ta viss tid innan köket i Haraldsbo är tillbaka i en normalproduktion.

Fackförbundet Kommunal och arbetsgivarparten SKR (Sveriges kommuner och regioner) kom under onsdagen överens om ett nytt avtal. Därmed blev det inget av den varslade strejken som hade planerats till torsdagen och som skulle ha drabbat Haraldsboköket.

Sedan förra veckan har Falu kommun arbetat med att planera och ta fram en lösning på hur matleveranserna skulle se ut om strejken bröt ut. Hänsyn behöver nu tas till de lagda beställningarna av matleveranserna, som behövde göras innan beskedet kom på onsdagseftermiddagen om att strejken var avblåst. Det gör att vissa anpassningar i matleveranserna kommer att behöva göras de kommande veckorna innan köket i Haraldsbo är tillbaka i normalproduktion.

Så här ser situationen ut de kommande veckorna:

  • Förskolorna kommer att få köra sin alternativa meny i två veckor framåt.
  • Eleverna på Hälsinggårdsskolan kommer att få ta emot levererade matlådor från lokala entreprenörer under vecka 17.
  • Inom äldreomsorgen kommer man att få mat från Haraldsbo dock kommer vissa förändringar i menyn att ske.
  • Distribution av matlådor till hemmaboende kommer att levereras av extern leverantör med leverans vecka 17 och 18. Från vecka 19 levereras maten från Haraldsboköket.

– Får vi matlådor över, kommer de att skänkas till RIA-stugans verksamhet, säger Teija Joona, chef för serviceförvaltningen.

Sidan uppdaterad 2024-04-18