Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Vybild över delar av Svärdsjö

Svärdsjöklubb får använda kommunal mark

Kultur- och fritidsnämnden beslutade vid sitt senaste sammanträde att teckna ett 10-årigt avtal med Svärdsjö Skid- och orienteringsklubb om nyttjanderätt av mark för anläggandet av en multisportyta för flera idrotter.

– Det känns bra att fatta det här beslutet som betyder så mycket för klubbens kommande satsning. Marken kommer väl till pass, och jag ser verkligen fram emot när allting är klart, säger nämndordförande Fredrik Persson.

Marken som avtalet gäller ligger mellan Svärdsjöskolans multiarena och Svärdsjö IF:s fotbollsplan.

Svärdsjö Skid- och orienteringsklubb har beviljats medel från Allmänna arvsfonden för anläggande av en multisportyta för flera olika idrotter, öppen för spontanaktiviteter och föreningsverksamhet i anslutning till elljusspåret i Svärdsjö.

Föreningen vill anlägga ett anslutningsspår till elljusspåret, en skidlekplats som också kan användas för cykellek sommartid, utegym anpassat för seniorer 65+ samt korgar för frisbeegolf.

Föreningen har finansierat hela anläggningen via sponsorer och bidrag från Allmänna arvsfonden.

– Den här anläggningen kommer att uppmuntra Svärdsjöbor i alla åldrar att vara aktiva och att träffas, säger Fredrik Persson.

Faluförslag om dans i gamla simhallen

I ett Faluförslag föreslås att gamla simhallen på Lugnet byggs om till en arena för dans och danssport. Kultur- och fritidsnämnden hade i uppgift att komma med ett yttrande i frågan till kommunstyrelsen.

– I nuläget är det inte klart med vad som kommer att hända med den gamla simhallen. Vårt yttrande blir att frågan om ett hus för dans skall hanteras i det pågående arbetet med att besluta om nya verksamheter i gamla simhallen, säger Fredrik Persson.

Kultur- och fritidsförvaltningen arbetar nu tillsammans med serviceförvaltningen och fastighetsägaren Lugnet i Falun AB för att ta fram underlag för beslut om vilka verksamheter som ska finnas där.

Kultur- och fritidsnämnden har i ett inriktningsbeslut beslutat att fortsatt arbete ska verka för öppen obokningsbar verksamhet.

Sidan uppdaterad 2024-04-24