Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En tjej som är på väg upp ur en bassäng

Simhallar och bad

I Falu kommun finns inomhusbad i Bjursås och på Lugnet. Under sommartid finns det utomhusbad på Lugnet och i Slätta. Du hittar samtliga bad listade nedan.

Badar du hellre i någon fin sjö? Se sidan Badplatser.

Slätta utomhusbad

Här finns en 25‑metersbassäng, barnpool, två vattenrutschbanor, två fritt fall samt ett leklandskap med hoppborg och lekpark. Öppet under sommaren. Anläggningen är alltid bemannad av utbildad personal.

Här hittar du också basketplan, beachvolleyplan, minigolfsnurra, pingisbord och klättervägg. Två veckor under sommaren ordnas simskola med utbildade simlärare.

Mer info: Slätta utomhusbad

Kontakt Slättabadet: Telefon: 023-835 93 (information och bokning).

Lugnets simhall och utebad

I simhallen hittar du en 25-metersbassäng med trampolin och hopptorn, mellan- samt plaskbassäng. Omklädningsrum med bastu, i anslutning till badet ligger också en relax­avdelning med bubbelpool, ång-, torr- och fuktig bastu.

Under sommarsäsong stänger vi simhallen för att istället öppna upp det populära utebadet, som har en 50 meters bassäng och vattenrutschkanor.

Mer info: Lugnet - Bad Öppnas i nytt fönster.

Bjursåsbadet

Här finns en tempererad bassäng (14 x 7 m) och bastu. Utbildad personal finns alltid på plats. I cafeterian kan du köpa vattenleksaker, armkuddar, simglasögon, simmärken och annat.
Möjligt att hyra hela badet privat.

Bjursåsbadet är inte öppet för allmänhetens torsdagar och fredagar tills vidare. Endast bokningar av slutna sällskap är tillåtet.

Från och med 1 december 2021 gäller följande:

För att få bada utan en medföljande vuxen behöver du vara minst 12 år och simkunnig.

Alla som är med i simhallen skall vara ombytta till badkläder.


Boka via bokningen@falun.se  eller telefon 023-836 50.

Sidan uppdaterad 2021-11-09