Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kvinna hälsar på pojke och överlämnar ett diplom.

Medborgarskapsceremoni

Falu kommun välkomnar varje år nyblivna svenska medborgare, som bor i kommunen, till en speciell medborgarskapsceremoni. Vi hoppas att både Falun och Sverige känns som hemma!

Bakgrunden till ceremonin

Sedan den 1 april 2015 finns en lag om att alla kommuner i Sverige ska anordna en medborgarskapsceremoni för de invånare i kommunen som blivit svenska medborgare under året.

Så görs inbjudningarna till ceremonin

Den som blir svensk medborgare ett år bjuds in att närvara vid ceremonin året efter. Inbjudan skickas ut per post och är personlig. Information om vilka som ska bjudas in får kommunen från Skatteverkets folkbokföring. Medborgarskapsceremonin har en tradition att genomföras 6 juni tillsammans med nationaldagsfirandet vid Falu gruva.

Organisation

Kommunstyrelseförvaltningen ansvarar för att arrangera Falu kommuns medborgarskapsceremoni varje år.

Läs mer om kommunstyrelseförvaltningen.

Medborgarskapsceremonin 2022

Med anledning av pandemin har vi inte haft möjlighet att välkomna nyblivna svenska medborgare på några år, men nu ska det äntligen bli av.

Vi kommer i år att uppmärksamma alla Falubor som blivit svenska medborgare under 2019, 2020 och 2021. Anmälning för årets ceremoni 2022, är stängd för anmälan.

Normalt sett brukar ceremonin ske i samband med nationaldagen den 6 juni, men i år sker firandet på annat datum och annan plats. Ceremonin kommer i stället att ske i Kulturhuset tio14, där du som nybliven svensk medborgare firas.

Sidan uppdaterad 2022-10-24