Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kvinna som tittar på tavlor

Utställningsvillkor

Allmänt kring utställningar

  • Utställningsperioderna är vanligen mellan fyra och en halv, och sex och en halv vecka, men kan vara längre under sommar- och julledighet.
  • Vernissage äger oftast rum torsdagar klockan 12.30–13.30.
  • Hängning av utställning sker dagen före vernissage. Vi uppskattar mycket om konstnären kan närvara på vernissagen.
  • Utställningsersättningen följer MU-avtalets rekommendationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vi tar 30 procent i provision på såld konst.
  • Verkförteckning med priser skrivs och läggs i galleriet. Köpare lämnar namn, adress och telefonnummer. Vi kontaktar köparen efter utställningen och sköter faktureringen av såld konst.
  • Galleri Hörnan har öppet när Falu stadsbibliotek har öppet. Bibliotekets aktuella öppettider finns här. Länk till annan webbplats.

Allmänt kring galleriet

Galleriet ligger i anslutning till Stadsbiblioteket men är obevakat. Din konst är försäkrad av oss så länge den är uppsatt på väggen, är placerad i glasmonter eller monterad på annat sätt som anses säkert.

Väljer du att ställa ut verk som är väldigt sköra eller installationer/skulpturer som ej är säkrade gör du det på egen risk. Vi har inga podier eller montrar att låna ut, det tar du själv med vid behov.

Transport och resor

Vi står för transportkostnader inom Sverige ena vägen. Om du väljer att transportera utställningen med egen bil, betalar vi milersättning enligt kommunalt avtal en väg.

I samband med hängning och vernissage betalar vi ersättning högst motsvarande tågresa tur och retur inom Sverige samt boende på hotell i centrala Falun i 1–3 nätter.

Marknadsföring

Vi gör affisch och digitalt vernissagekort. Vi gör utskick till konstföreningar och andra intressenter i Falun och Dalarna. Lokalpressen kallas till visning vanligtvis samma dag som utställningen hängs.

Vi välkomnar nya utställare!

Ställ gärna ut din konst hos oss. Du ansöker senast 31 mars 2022 för utställningsperioder under 2023.

Ansökan ska innehålla:

  • Ett CV med information om utbildning, utställningar och så vidare
  • Fem digitala bilder/fotografier. Ange storlek, material och teknik för varje verk.

Allt ska vara samlat i en PDF. Den ska döpas till Namn Efternamn Galleri Hörnan 20XX (utställningsåret).

Ansökan som inte följer den anvisade formen kommer att diskvalificeras. Ansökan behandlas av en jury och alla sökande får skriftligt svar.

Skicka din ansökan till gallerihornan@falun.se.

Sidan uppdaterad 2021-11-26