Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Dina personuppgifter

Extra skyddsvärda uppgifter

Personuppgifter anses i vårt samhälle som extra skyddsvärda. Det är information om oss som individer, som kan ställa till med skada om den kommer i fel händer.

Rättslig grund för insamling av uppgifter

För att få samla in personuppgifter behöver man ha något som kallas Rättslig grund. Läs mer om detta på Datainspektionens webbplats Länk till annan webbplats..

Kommunens rättsliga grund

Vi åberopar en rättslig grund som heter Myndighetsutövning och allmänt intresse Länk till annan webbplats. för att samla in personuppgifter på de barn, elever och vårdnadshavare som deltar i våra verksamheter.

Kommunens ansvar för hantering

Att vi har rättslig grund för att samla in uppgifterna påverkar inte på något sätt vårt ansvar att hantera dem med försiktighet enligt de regler som finns, utan bara att vi har rätt att samla in informationen.

Din information uppdateras varje dag

All grundinformation om dig eller ditt barn hämtar vi automatiskt från folkbokföringsregistret. Informationen uppdateras varje dag/natt så att den ska vara så aktuell som möjligt.

De uppgifter som vi behöver från dig

För att vi ska kunna utföra delar av vårt uppdrag i skolan och förskolan, så behöver vi ibland inte bara personnummer, namn och adress. Ibland behöver vi kunna skicka e-post eller SMS till dig för att kunna kontakta dig om något händer eller för att leva upp till krav om att samma dag rapportera om frånvaro till exempel.

Uppdatera dina uppgifter

Du behöver själv se till att vi har rätt kontaktuppgifter till dig, läs mer på sidan Ändra kontaktuppgifter.

Sidan uppdaterad 2021-08-02