Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Lekplatser

Aktuellt

Vår på lekplatserna.

Just nu håller vi på att ta ner gungorna på alla lekplatserna. Därefter sätts kompisgungorna upp igen. Normalt sett är gungorna på plats 1 april till 31 oktober.

I Falu kommun har vi ett 50-tal lekplatser att upptäcka och i kartan kan du hitta samtliga. Ett urval av alla lekplatser har vi mer information om nedan.

Utöver lekplatserna är ni även välkomna att använda skolgårdar under kvällstid och helger.

Här finns våra lekplatser

Felanmälan

Vill du göra en felanmälan på en lekplats kan du göra det via vår app eller formulär för felanmälan alternativt ringa till kontaktcenter 023-830 00.

Förändring av lekplatser

Ibland sker förändringar på lekplatserna. Vi jobbar både med avveckling och utveckling av våra lekplatser. Det ställs höga krav på lekplatser och vi vill kunna satsa på lekplatser med kvalité. Därför avvecklar vi en del av de mindre lekplatserna i takt med att dom blir utslitna, parallellt med att vi utvecklar och förbättrar lekplatser till ett bättre lekvärde.

Du kan läsa mer om arbetet med våra lekplatser i lekplatsstrategin.

Lekplatsstrategi

Är du nyfiken på de nya lekplatser som är på gång?

Nya lekplatser som vi är på gång med hittar du här.

Stadsdelslekplatser och områdeslekplatser

Vi delar upp lekplatserna i områdeslekplatser och stadsdelslekplatser.

Områdeslekplatser är lekplatser som finns i dom olika stadsdelarna för att det ska vara nära mellan hemmet och lekplatsen. Detta är den vanligaste typen av lekplats i Falu kommun och är främst för dom yngre barnen. Vilka de är och var de finns ser du här intill i vänsterspalten.

Stadsdelslekplatser är lite större lekplatser med ett lekutbud även för de äldre barnen. Den ska också fungera som mötesplats för människor.

 

Stadsdelslekplatser

Lekplats Kålgården

Kålgården

Ligger vackert vid vattnet i Östanfors och angränsar till minigolfbana, beachvolleybollplaner och Kålgårdens utegym.

Mer om Kålgården

Lekplats Nybroparken

Nybroparken

En av Faluns största lekplatser ligger i stadsdelen Gamla Herrgården. Parken har nyligen renoverats och det finns mycket kul för både ung som gammal. Utöver lek- och idrottsytor finns även gräsytor, grillplats, fina sittplatser och pulkabacke.

Mer om Nybroparken

Lekplats Risövägen

Samuelsdalsparken

Temat för Samuelsdalsparken är Kul på hjul. Stor klätterlek och även en mindre skatepark.

Mer om Samuelsdalsparken

Lekplats Risövägen

Varggårdsparken (Råvägen)

Bland grönskan i Varggården finns gungor, gungdjur, rutschkana och klätternät. Även bollmål på en gräsplan finns för den som vill sparka boll.

Mer om Råvägen

Lekplats Risövägen

Hosjöparken (Backberget)

En större lekplats med gröna ytor och skog runtikring. Bland annat gungor, klätterställning, vippgungor och en bollplan.

Mer om Hosjöparken

Lekplats Svavelstigen

Hälsingbergsparken (Typografvägen)

I Hälsingberg finns en lekplats med rutschkanor, gungor, en snurrgunga och klätterlek för både stora och små. Det finns även två bollplaner, både med gräs och grus.

Mer om Typografvägen

Lekplats Risövägen

Källviksparken (Risövägen)

En lekplats med sandlåda, gungdjur och gungor samt en klätterlek med rutschkana för de äldre barnen. Intill lekplatsen finns en fotbollsplan på gräs samt stora naturområden.

Mer om Risövägen

Sidan uppdaterad 2024-04-29