Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Lekplatser

I Falu kommun har vi ett 50-tal lekplatser att upptäcka och i kartan kan du hitta samtliga. Ett urval av alla lekplatser har vi mer information om nedan.

Utöver lekplatserna är ni även välkomna att använda skolgårdar under kvällstid och helger.

Nya lekplatser som vi är på gång med hittar du här.

Felanmälan

Vill du göra en felanmälan på en lekplats kan du göra det via vår app eller formulär för felanmälan alternativt ringa till kontaktcenter 023-830 00.

Här finns våra lekplatser

Lekplats Bagarvägen

Bagarvägen

En liten lekplats i en skogsdunge intill bostadsområde. Här finns fyra gungor, en klätterställning med rutschkana, sandlåda, grillplats och sittplatser.

Mer om Bagarvägen

Geislerska parken

Geislerska parken

Faluns mest centrala lekplats, placerad mellan Åsgatan och Holmgatan. Här finns lekutrustning och goda sittmöjligheter

Mer om Geislerska parken

Lekplats Guldstigen

Guldstigen

En lekplats på Galgberget med klätterställning, rutschkana, cykelkarusell, lekhus, olika typer av gungor, sandlåda, gungdjur och sittmöjligheter.

Mer om Guldstigen

Vybild över lekplatsen, en klätterställning

Hagaparken

En liten lekplats med sandlåda, grävskopa, gungställning, sittplatser och en klätterställning för äldre barn. Lekplatsen ligger intill en skogsdunge.

Mer om Hagaparken

Lekplats Hästtorgsparken

Hästtorgsparken

Lekplatsen ligger i stadsdelen Elsborg. Här finns bland annat klätterlek, rutschkanor, gungor, fotbollsplan och grillmöjligheter.

Mer om Hästtorgsparken

Järlindens lekplats

Järlindens lekplats

Lekplatsen ligger intill Lugnet, fint placerad i en skogsdunge. Här finns klätterställning med rutschkana, volträcke, vippbräda, gungdjur, karusell och sandlåda. Här finns även grillbord och sittplatser.

Mer om Järlindens lekplats

Järlindens lekplats

Knoppstigens lekplats

På Knoppstigens lekplats finns bland annat klätterlek med rutsch och en gungställning. Under vintern spolas en islekbana på bollplanen.

Mer om Knoppstigens lekplats

Lekplats Kålgården

Kålgården

Ligger vackert vid vattnet i Östanfors och angränsar till minigolfbana, beachvolleybollplaner och Kålgårdens utegym.

Mer om Kålgården

Lekplats Kvarnparken

Kvarnparken

Parken ligger i en grässluttning med utsikt över Faluån. Här finns gungor, lekhus, rutschkana, sandlåda och bänkbord. Populär plats för grillning.

Mer om Kvarnparken

Lekplats Kåres väg

Kåres väg

Här finns bland annat sandlåda, gungdjur, gungor samt en klätterställning med rutschkana för äldre barn.

Mer om Kåres väg

Lugnets parklek

Lugnet parklek

Intill campingen finns en lekplats med klätterställning, rutschkanor, gungdjur, sandlåda, sittplatser och olika varianter av gungor. I anslutning till lekplatsen finns också en liten cykelcrossbana.

Mer om Lugnet parklek

Lekplats Nybroparken

Nybroparken

En av Faluns största lekplatser ligger i stadsdelen Gamla Herrgården. Parken har nyligen renoverats och det finns mycket kul för både ung som gammal. Utöver lek- och idrottsytor finns även gräsytor, grillplats, fina sittplatser och pulkabacke.

Mer om Nybroparken

Lekplats Risövägen

Risövägen

En lekplats med sandlåda, gungdjur och gungor samt en klätterlek med rutschkana för de äldre barnen. Intill lekplatsen finns en fotbollsplan på gräs samt stora naturområden.

Mer om Risövägen

Lekplats Risövägen

Råvägen

Bland grönskan i Varggården finns gungor, gungdjur, rutschkana och klätternät. Även bollmål på en gräsplan finns för den som vill sparka boll.

Mer om Råvägen

Lekplats Risövägen

Selma Ström

Mitt i Lilla Källviken finns en lekplats för stora och små. Bland annat en hinderbana, klätterlek med rutsch, gungor, gungdjur och sandlåda.

Mer om Selma Ström

Skateparken

Skateparken

Ligger vid Västra skolan och är en arena för skateboard, inlines, kickbike och BMX. Skateparken är en mötesplats som är öppen för alla avsett om du är åkare eller inte.

Mer om Skateparken

Lekplats Slättaskogen

Slättaskogen

En relativt ny lekplats med lekhus, rutschkana, balanslek, gungdjur, olika typer av gungor, sandlåda och sittmöjligheter.

Mer om Slättaskogen

Lekplats Svavelstigen

Svavelstigen

Lekplatsen ligger på Galgberget och det finns lekhus, gungdjur, sandlåda, balanslek, olika typer av gungor, sittmöjligheter och fotbollsplan.

Mer om Svavelstigen

Lekplats Svavelstigen

Typografvägen

I Hälsingberg finns en lekplats med rutschkanor, gungor, en snurrgunga och klätterlek för både stora och små. Det finns även två bollplaner, både med gräs och grus.

Mer om Typografvägen

Sidan uppdaterad 2023-06-19