Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Ett barn som leker med lego

Svara på platserbjudande

När du som vårdnadshavare erbjuds en förskoleplats via e-post behöver du svara på erbjudandet genom att logga in på e-tjänsten. Tackar du ja behöver du dessutom registrera din inkomst, så att avgiften blir riktig. Se hur du gör detta i instruktionsvideon.

Avtal mellan dig och kommunen

Vid erbjudande om plats på förskola/familjedaghem ingås ett avtal mellan vårdnadshavare och kommunen.

Avtalet blir giltigt när vårdnadshavare har tackat ja till platsen. Om svaret inte inkommer inom det utskrivna svarsdatumet tas ansökan bort.

Om ni är två vårdnadshavare som bor på samma adress räcker det att en av er tackar ja till platsen. Om ni är två vårdnadhavare som bor på olika adresser behöver båda logga in och godkänna placeringen.

Läs mer på sidan Ansökan,regler och avgifter

Instruktionsvideo: Svara på platserbjudande

Länk till e-tjänst

För att svara på platserbjudande behöver du först skapa ett konto och sedan Logga in Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Frågor och svar om platserbjudande

  • Fråga: Vad händer efter att jag tackat ja?

    Du svarar på platserbjudandet i e-tjänsten och tackar du ja till platsen får du en bekräftelse via e-post. Du börjar betala avgift från det datum som står på erbjudandet.Om barnet inte kan få plats i området som du valt erbjuds du en plats på annan förskola­/familjedaghem i kommunen. Om du tackar ja till erbjuden plats men sen vill byta förskola/familjedaghem behöver du göra en ny ansökan.
  • Fråga: Vad händer om jag tackar nej?

    Tackar du nej till en förskola/familjedaghem måste en ny ansökan skickas in. Din ansökan placeras då utifrån gällande köregler.
Sidan uppdaterad 2024-04-08