Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Vänner runt ett bord utomhus.

Kommundelar och intresseföreningar

Kommundelarnas likheter och särprägel

Utanför centralorten Falun delas kommunen in i sju kommundelar: Aspeboda, Bjursås, Enviken, Grycksbo, Sundborn, Svärdsjö och Vika.

I Falun är det nära till naturen, idrotten och kulturen. I kommunens alla delar är midsommarfirandet höjdpunkten på året. Och överallt finns engagerat folk som tillsammans får saker att hända. I Falun är vi stolta över vår bygd och vår plats i landet. Men de olika kommundelarna har också sin särprägel.

I Vika lever man med sjöarna, bergiga Bjursås erbjuder en glimt av alperna och bjässen Svärdsjö rymmer många byar och smultronställen. Enviken stoltserar med en levande rockabillykultur och i Aspeboda bor man verkligt stadsnära både Borlänge och Falun. Bruksorten Grycksbo är precis lagom på alla sätt och vis och i Sundborns finner du ett rikt kulturliv.

Intresseföreningarna verkar för lokal utveckling

I varje kommundel finns en ideell intresseförening som verkar för lokal utveckling i kommundelen. I den ideella föreningen Kommunbygderådet samlas intresseföreningarna. Där arbetar representanter för intresseföreningarna för att föra intresseföreningarnas gemensamma talan för landsbygden. Läs mer om Kommunbygderådet.

Verksamhetsbidrag till intresseföreningar

Intresseföreningar i de sju kommundelarna tilldelas från år 2015 ett verksamhetsbidrag på 25 000 kr per år.

Sidan uppdaterad 2022-01-04