Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Hundar och hästar på offentliga badplatser

Hundar

Enligt de Allmänna lokala ordningsföreskrifterna Pdf, 14.9 MB, öppnas i nytt fönster. §17 får hundar inte vistas på kommunens offentliga badplatser mellan 1 maj till 30 september.

Under perioden 1 oktober till 30 april får hundar däremot vara med på badplatserna. Enligt allemansrätten har man dock rätt att vistas och bada med hund på andra platser där det inte uttryckligen är förbjudet.

Hundbadplats

Kommunen har gjort i ordning en hundbadplats vid Stångtjärn. Här får din hund bada. Du hittar hundbadplatsen ungefär 200 meter från Stångtjärnsstugan, nära änden av sjön.

Gott om andra badplatser

Det finns många andra ställen där du kan bada med din hund, men kolla alltid upp vad som gäller på en anordnad och skött badplats och vilka regler som gäller där.

Visit Dalarnas webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. får du tips på andra friluftsbad.

Hästar

Enligt §19 får hästar inte vistas på de offentliga badplatserna. Hantering av häst, körning eller ridning får inte ske på parkvägar eller i motionsspår anordnade av kommunen eller föreningar, annat än de som är markerade för ändamålet
t.ex. kompisleder.

Skyltning

Skyltar om detta ska sitta uppsatta vid badplatser. Om skyltar saknas får du gärna kontakta oss så att vi kan sätta upp nya.

Sidan uppdaterad 2023-07-03